VINCENT, 
ONZE EUROPESE BEER
OP REIS.

Ouders, familieleden, kennissen die op reis vertrekken worden door een aantal Europese scholen, verenigd in een Europees Comeniusproject, gevraagd om foto's te nemen in dat land met de Europese mascotte : beer Vincent.


Vincent, op bezoek in Malaga
De familie  de la Ruelle nam beer Vincent deze keer mee naar de zuidelijke provincie Malaga in Spanje.
Almunécar, aan de costa de Luz nabij Malaga

Het Alhambra (Arabisch voor rood paleis ) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.
De Cueva de Nerja is een druipsteengrot vlakbij de Spaanse plaats Nerja, provincie Málaga. Het omringende gesteente van de grot is dolomiet en het gangenstelsel heeft een lengte van vijf kilometer. De grot werd in 1959 ontdekt en valt op door de enorme afmetingen. Een stalactiet in de grot heeft een hoogte van 32 meter.
In het centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een uitzichtspunt op een uitstekende klif in de zee (23 meter boven zeeniveau).
Op het uitzichtspunt staat ook een standbeeld van Koning Alfonso XII. Toen hij na de verwoestende aardbeving van 1884 een bezoek aan de stad bracht, was hij zo onder de indruk van het uitzicht dat hij het officieel de naam ‘Balcon de Europa’ heeft gegeven. 

Wil je meer informatie over de Malaga ?
Klik hier !  
terug naar beer Vincent op reis