VINCENT, 
ONZE EUROPESE BEER
OP REIS.

Ouders, familieleden, kennissen die op reis vertrekken worden door een aantal Europese scholen, verenigd in een Europees Comeniusproject, gevraagd om foto's te nemen in dat land met de Europese mascotte : beer Vincent.


Vincent, op bezoek in Barcelona, in Spanje.

Bij de Sagrada Familia
Ook wel Boetekerk van de Heilige Familie genoemd. In 1881 lanceerde de zakenman Bocabella het plan voor een schitterende kerk annex opvangcentrum voor kinderen uit de arbeidersklasse. Stadsarchitect Francisco de Villar voltooide bijna de neo-gotische crypte en gaf er de brui aan. Gaudi nam het werk over en ontwierp een kerk met maar liefst 12 torens (naar het aantal apostelen).
Na de dood van Gaudi in 1926 werd het werk nog even verdergezet. Na een lange onderbreking werden vanaf 1955 de werken terug aangevat. Zo verrezen de eerste vier torens. In 1992 was de gevel van de dood afgewerkt. Het is zeer duidelijk dat de gevel van de geboorte van de hand van de kunstenaar zelf is. De gevel van de dood is al een 'modernisering' van Gaudi's stijl. Bezoek zeker het museum dat inbegrepen is in het toegansticket. Door de bouwwerken is van het interieur niet zoveel te merken, toch loont het de moeite om een entreekaartje te kopen. En van de afgewerkte torens kan je beklimmen. Het bouwwerk zal pas af zijn rond 2030!

Wil je meer informatie over Barcelona ?
Klik hier !Wil je meer informatie over Sagrada Familia ?
Klik hier !

terug naar beer Vincent op reis